Halal kebab pizza
- Totale tijd 1u 7min
- 30min
Bereiding - 7min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
60 g Dikke zure room (30% vet)
1 el Geraspte emmentaler
1 el Geraspte cheddar
0.5 tl Mosterd
70 g Geraspte mozzarella
70 g Halal kebabreepjes
70 g Verse tomaat, in blokjes gesneden (ongeveer 1 tomaat)
20 g Rode ui, in dunne reepjes gesneden (ongeveer 0,25 ui)
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /8
Volg de instructies van het recept voor kaassaus: doe de kazen en de mosterd in een kleine steelpan en laat smelten. Kook het mengsel op een laag vuur tot de kaas gesmolten is, roer hierbij regelmatig. Zet apart.
Stap 3 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /8
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 6 /8
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de kaassaus in het midden van de pizza (ongeveer 80 g per pizza). Verdeel over de hele pizza. Beleg met de mozzarella, de tomatenblokjes, het kebabvlees en de ui.
Stap 7 /8
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 8 /8
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!