Hawaiian chicken pizza - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Hawaiian chicken pizza

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 2min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2min
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

1 pizza

  • 1 Snel pizzadeeg

  • 50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

  • 60 g Kipfilet

  • 1 tl Sojasaus

  • 1 tl Madras kerriepoeder

  • 40 g Verse ananas

  • 30 g Groene paprika (ongeveer 0,25)

  • 30 g Rode ui (ongeveer 0,25)

  • 80 g Geraspte mozzarella

  • 1 el Verse koriander

  • 80 g Ricotta

  • 1 tl Madras kerriepoeder

Bereiding

Stap 1 /9

Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.

  • 1 Snel pizzadeeg

Stap 2 /9

Meng de sojasaus en het kerriepoeder door elkaar en laat de kipfilet er gedurende 4 uur in marineren. Om de ricotta-kerriesaus te maken: meng de ricotta en het kerriepoeder met een spatel tot een glad mengsel. Zet apart.

  • 60g Kipfilet
  • 1tl Sojasaus
  • 1tl Madras kerriepoeder
  • 80g Ricotta
  • 1tl Madras kerriepoeder

Stap 3 /9

Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).

Stap 4 /9

Snijd de kipfilet in dunne plakjes om het gaarproces te versnellen. Bereid de ananas, paprika en rode ui voor. Verwijder met een mes de schil van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in 8 stukken. Verwijder de kern. Snijd een kwart van de ananas in reepjes. Bewaar de rest van de ananas voor een ander recept. Verwijder de zaadjes uit de groene paprika, verdeel in 4 stukken en snijd deze in dunne reepjes. Pel de rode ui, halveer en snijd fijn. Zet apart.

  • 40g Verse ananas
  • 30g Groene paprika (ongeveer 0,25)
  • 30g Rode ui (ongeveer 0,25)

Stap 5 /9

Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.

  • 50g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 6 /9

Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

  • 50g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 7 /9

Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de ricotta-kerriebasis (ongeveer 85 g) in het midden van de pizza. Verdeel over de hele pizza. Beleg met de mozzarella, kip, paprika, ananasreepjes en ui.

  • 60g Kipfilet
  • 40g Verse ananas
  • 30g Groene paprika (ongeveer 0,25)
  • 30g Rode ui (ongeveer 0,25)
  • 80g Geraspte mozzarella
  • 1el Verse koriander
  • 80g Ricotta

Stap 8 /9

Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.

Stap 9 /9

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Garneer met de verse koriander. Snijd in stukjes, serveer en geniet!

  • 1el Verse koriander