Homemade cheesy naan bread
- Totale tijd 2u 32min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 2u
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
180 g Water
8 g Verse bakkersgist (of 3 g gedroogde bakkersgist)
500 g Gewone witte bloem
1 tl Zout
1 snuifje bicarbonaat
125 g Natuuryoghurt (1 potje)
30 g Plantaardige olie
12 portie La Vache qui rit®-kaas
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt, dit kan de gist namelijk deactiveren. Rehydrateer de (verse of gedroogde) gist met het water. Meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /9
Meng de bloem, het zout en het bicarbonaat in een grote kom. Voeg het mengsel van water en gist, de olie en de yoghurt toe. Meng en kneed 10 minuten lang met de hand of in een keukenmachine. Laat het deeg 2 uur rusten; het moet in volume verdubbelen.
Stap 3 /9
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt.
Stap 4 /9
Verdeel het deeg in twaalf stukken van elk ongeveer 70 g.
Stap 5 /9
Bestuif het werkvlak en de stukjes deeg royaal met bloem. Snijd elk stukje deeg doormidden en rol het met een deegroller uit tot een ronde of ovale vorm met een diameter van ongeveer 20 cm.
Stap 6 /9
Leg twee porties kaas (32 g) in het midden van een van de twee deegschijfjes. Bedek met het tweede schijfje deeg. Druk de randen met je vingers samen (bevochtig ze indien nodig een beetje met een bakkwast zodat ze aan elkaar kleven). Rol de naan met een deegroller voorzichtig uit om de kaas optimaal te verdelen. Je kan de naan cirkel- of ovaalvormig uitrollen. Herhaal dit met de resterende stukjes deeg. De naan is nu klaar om te bakken. Bedek ze met een theedoek en zet apart.
Stap 7 /9
Bestuif de ovenschep met bloem. Schuif de ovenschep voorzichtig onder een naan.
Stap 8 /9
Plaats de naan in de oven en bak hem ongeveer 1 minuut 30 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het deeg gelijkmatig bakt.
Stap 9 /9
Haal de naan uit de oven met behulp van de ovenschep. Zet apart. Herhaal deze handeling tot al het deeg is opgebruikt. Serveer en geniet!