- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- IJstaart met hazelnoten
IJstaart met hazelnoten
- Totale tijd 5u 15min
- 30min
Bereiding - 1u 45min
Koken - 3u
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
1 ovenlading
1 Eiwit
25 g Suiker
25 g Poedersuiker
30 cl Hazelnootijs
60 g Chocoladerasp
15 cl Vloeibare room
150 g Mascarpone
35 g Poedersuiker
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /10
Klop het eiwit stijf. Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de suiker toe en blijf kloppen.
Stap 2 /10
Voeg vervolgens de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
Stap 3 /10
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Smeer de meringue op het bakpapier tot een enkele laag van 1 tot 2 cm dik. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /10
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /10
Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.
Stap 6 /10
Haal 30 minuten van tevoren het ijs uit de diepvries.
Stap 7 /10
Leg ondertussen een vel bakpapier in de cakevorm. Snijd de plak meringue in 3 repen van dezelfde breedte.
Stap 8 /10
Vul de bodem van de cakevorm met ijs zodra deze zacht is. Leg er een reep meringue over. Maak een tweede laag ijs. Leg daar 2 repen meringue op. Strooi er gekarameliseerde hazelnootkruimels over. Bedek dit met ijs. Doe er folie overheen en zet 2 uur in de diepvries om goed hard te laten worden.
Stap 9 /10
Klop in de tussentijd de vloeibare room, de mascarpone en het poedersuiker tot slagroom.
Stap 10 /10
Haal de ijstaart uit de diepvries. Haal uit de vorm. Versier met de slagroom en de rest van de hazelnootkruimels. Zet terug in de diepvries totdat je de taart serveert.