Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Kalfsrollade gevuld met spinazie

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 2min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    32min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Kleine kalfslapjes (280 g)

  • 6 sneetje Plakjes pancetta

  • 2 el Eetlepels olie

  • 8 g Boter

  • 1.5 Sjalot, in kwartjes gesneden

  • 2 teentje Teentjes knoflook, in stukjes gesneden

  • 8 cl Witte wijn

  • 25 cl Groentebouillon

  • 120 g Jonge spinazie

  • 40 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 30 g Paneermeel

  • 0.5 teentje Fijngehakte look

  • 3 el Olijfolie

  • 0.25 zeste Zeste van een kwart van een citroen

  • 0.25 tl Gedroogde oregano

  • Zout, peper

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat

Bereiding

Stap 1 /5

Kook de spinaziescheuten 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en koel af in een kom met ijskoud water. Druk de spinazie goed tussen uw handen om overtollig water te verwijderen. Hak de spinazie fijn met een mes en doe ze in een kom.

  • 120g Jonge spinazie

Stap 2 /5

Voeg de Parmezaanse kaas, broodkruim, gehakte knoflook, olijfolie, citroenschil en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koteletten plat naast elkaar. Bedek de escalopes met de plakjes pancetta. Verdeel de spinazievulling gelijkmatig. Rol de koteletten op tot je een dik gebraad krijgt. Bind het gebraad vast om het tijdens het koken op zijn plaats te houden.

  • 2 Kleine kalfslapjes (280 g)
  • 6sneetje Plakjes pancetta
  • 120g Jonge spinazie
  • 40g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 30g Paneermeel
  • 0.5teentje Fijngehakte look
  • 3el Olijfolie
  • 0.25zeste Zeste van een kwart van een citroen
  • 0.25tl Gedroogde oregano
  • Zout, peper

Stap 3 /5

Plaats het ovenaccessoire in uw OptiGrill voordat u deze inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de Rode instelling met toets M en druk op OK. Zodra het voorverwarmen klaar is, voegt u de olijfolie, boter en braadstuk toe. Laat 5 minuten kleuren en draai af en toe om. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak 2 minuten.

  • 2el Eetlepels olie
  • 8g Boter
  • 1.5 Sjalot, in kwartjes gesneden
  • 2teentje Teentjes knoflook, in stukjes gesneden

Stap 4 /5

Giet de witte wijn erbij en laat 5 minuten inkoken. Voeg de groentebouillon toe en laat 18 minuten koken, waarbij u het braadstuk af en toe omdraait. Op het einde zou u een ingedikte jus moeten overhouden.

  • 8cl Witte wijn
  • 25cl Groentebouillon

Stap 5 /5

Verwijder het touwtje op een snijplank en snijd het gebraad in plakjes. Serveer met het ingedikte kookvocht. Dien vervolgens op.

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
3u 15min

Tarte soleil met spinazie en ricotta

ratings.NaN

Kalfsrollade gevuld met spinazie - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tarte soleil met spinazie en ricotta
Tefal
Tefal
1u

Golubtsy (koolrolletjes gevuld met vlees)

ratings.NaN

Kalfsrollade gevuld met spinazie - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Golubtsy (koolrolletjes gevuld met vlees)
Tefal
Tefal
25min

Worst gevuld met appel en cheddar

ratings.NaN

Kalfsrollade gevuld met spinazie - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Worst gevuld met appel en cheddar
Tefal
Tefal
30min

Kotlety gehaktballen en champignons gevuld met kaas

ratings.NaN

Kalfsrollade gevuld met spinazie - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Kotlety gehaktballen en champignons gevuld met kaas
Tefal
Tefal
15u

Focaccia met geroosterde butternut, burrata, hazelnoten en spinazie

ratings.NaN

Kalfsrollade gevuld met spinazie - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Focaccia met geroosterde butternut, burrata, hazelnoten en spinazie