- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Kalfsrollade gevuld met spinazie
Kalfsrollade gevuld met spinazie
- Totale tijd 1u 2min
- 30min
Bereiding - 32min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Kleine kalfslapjes (280 g)
6 sneetje Plakjes pancetta
2 el Eetlepels olie
8 g Boter
1.5 Sjalot, in kwartjes gesneden
2 teentje Teentjes knoflook, in stukjes gesneden
8 cl Witte wijn
25 cl Groentebouillon
120 g Jonge spinazie
40 g Geraspte Parmezaanse kaas
30 g Paneermeel
0.5 teentje Fijngehakte look
3 el Olijfolie
0.25 zeste Zeste van een kwart van een citroen
0.25 tl Gedroogde oregano
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /5
Kook de spinaziescheuten 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en koel af in een kom met ijskoud water. Druk de spinazie goed tussen uw handen om overtollig water te verwijderen. Hak de spinazie fijn met een mes en doe ze in een kom.
Stap 2 /5
Voeg de Parmezaanse kaas, broodkruim, gehakte knoflook, olijfolie, citroenschil en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koteletten plat naast elkaar. Bedek de escalopes met de plakjes pancetta. Verdeel de spinazievulling gelijkmatig. Rol de koteletten op tot je een dik gebraad krijgt. Bind het gebraad vast om het tijdens het koken op zijn plaats te houden.
Stap 3 /5
Plaats het ovenaccessoire in uw OptiGrill voordat u deze inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de Rode instelling met toets M en druk op OK. Zodra het voorverwarmen klaar is, voegt u de olijfolie, boter en braadstuk toe. Laat 5 minuten kleuren en draai af en toe om. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak 2 minuten.
Stap 4 /5
Giet de witte wijn erbij en laat 5 minuten inkoken. Voeg de groentebouillon toe en laat 18 minuten koken, waarbij u het braadstuk af en toe omdraait. Op het einde zou u een ingedikte jus moeten overhouden.
Stap 5 /5
Verwijder het touwtje op een snijplank en snijd het gebraad in plakjes. Serveer met het ingedikte kookvocht. Dien vervolgens op.