- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Kaneel gebakje
Kaneel gebakje
- Totale tijd 3u 55min
- 30min
Bereiding - 25min
Koken - 3u
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Brioche deeg:
200 g T45 bloem
30 g Griessuiker
1 tl Kaneel
1 snuifje Zout, peper
9 g Verse gist
7.5 cl Volle melk
80 g Hele eieren
30 g Aachte boter
Garnituur :
80 g Zachte boter
80 g Bruine suiker
1 tl Kaneel
1 Eierdooier
Het glazuur:
0.5 Citroen
30 g Poedersuiker
50 g Verse kaas
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid het briochedeeg: doe de bloem, suiker, kaneel en zout in de kom van een keukenmachine aan de ene kant en de gist aan de andere kant. Zorg ervoor dat het zout en de gist niet in direct contact komen. Begin te kneden, voeg de melk toe, dan de eieren. Kneed tot u een glad en soepel deeg hebt. Voeg dan de boter toe en kneed opnieuw tot alles volledig is opgenomen; kneed vervolgens nog 5 minuten door.
Stap 2 /8
Vorm een bal en leg het deeg in een met een vochtige doek afgedekte kom. Laat minstens 1,5 uur rijzen, liefst bij 25°C; het deeg moet verdubbelen in omvang.
Stap 3 /8
Neem het deeg en kneed het met de hand om de lucht te verwijderen. Zet het 15 minuten op een koele plaats om het vormen te vergemakkelijken.
Stap 4 /8
Bereid ondertussen de vulling. Doe de boter met de bruine suiker en de kaneel in een kom. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 35 x 20 cm en bestrijk het met de kaneelboter. Rol het deeg uit tot een worst en laat het 15 minuten afkoelen.
Stap 5 /8
Neem het deeg eruit en snijd het in 6 sneden. Leg in elke mini ovenschaal 3 sneedjes naast elkaar en laat het deeg 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Stap 6 /8
Verwarm de oven vooraf op 180 °C.
Stap 7 /8
Bestrijk de broodjes met eigeel en bak ze 25 minuten.
Stap 8 /8
Bereid het glazuur: pers het citroensap. Doe alle ingrediënten in een kom en klop een paar minuten tot een glad mengsel. Als de broodjes warm of volledig afgekoeld zijn, bestrijk ze dan met het glazuur.