Kersencupcakes met maanzaad
- Totale tijd 1u 42min
- 30min
Bereiding - 27min
Koken - 45min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
140 g Suiker
2 Eieren
8 cl Neutrale olie
10 cl Crème fraîche
4 cl Citroensap
240 g Bloem
10 g Bakpoeder
10 g Maanzaadjes
300 g Kersen op siroop (bewaar de siroop)
2 Zout
Amandelspijs:
140 g Amandelpoeder
140 g Poedersuiker
20 g Kersensiroop
4 g Maanzaadjes
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Klop in een kom de eieren, de suiker en twee snufjes zout. Voeg het citroensap, de olie en de vloeibare room toe en klop flink. Voeg de bloem, het bakpoeder en het maanzaad toe en roer tot een glad beslag. Voeg de goed uitgelekte kersen toe en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet ze in de Cake Factory.
Stap 2 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /5
Laat de cupcakes afkoelen en haal uit de vorm.
Stap 4 /5
Meng ondertussen met een lepel het amandelpoeder, de poedersuiker, het maanzaad en een beetje kersensiroop tot een mooi kersenroze amandelspijs. Maak van het spijs zes balletjes (van ongeveer 25 g per stuk).
Stap 5 /5
Leg zodra de cupcakes zijn afgekoeld de spijsballetjes tussen twee vellen bakpapier en druk ze plat met de onderkant van een steelpan. Leg de platgedrukte rondjes spijs op de cupcakes.