Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u
  • Bereiding
    45min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    2u 30min

Ingrediënten

6 personen

  • 8 g Bakkersgist

  • 40 g Boter

  • 40 g Bruine suiker

  • 50 g Chocolade

  • 30 g Hazelnoten

  • 260 g Bloem

  • 1 Ei

  • 60 g Suiker

  • 1

  • 80 g Boter

  • 90 g Melk

  • 1 Eierdooier

  • 1 Melk

  • 10 g Water

  • 20 g Suiker

Bereiding

Stap 1 /10

Meng de verkruimelde gist, de melk, de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine met deeghaak gedurende 3 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg de koude boter toe en kneed 10 minuten op gemiddelde snelheid.

  • 8g Bakkersgist
  • 260g Bloem
  • 1 Ei
  • 60g Suiker
  • 1
  • 80g Boter
  • 90g Melk

Stap 2 /10

Maak er een bal van en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Stap 3 /10

Sla de lucht uit het deeg, dek het af met huishoudfolie en laat het nog 2 uur rusten in de ijskast.

Stap 4 /10

Bereid de garnituur: Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Meng met de suiker en de zachte boter. Laat afkoelen.

  • 40g Boter
  • 40g Bruine suiker
  • 50g Chocolade

Stap 5 /10

Leg het briochedeeg van zodra het gerezen is op een met bloem bestoven werkvlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm op 20 cm. Bestrooi indien nodig met een beetje bloem.

Stap 6 /10

Verdeel de chocoladevulling met een spatel over het hele oppervlak van de rechthoek en leg er de geroosterde en fijngehakte hazelnoten op.

  • 30g Hazelnoten

Stap 7 /10

Rol de korte kant van de rechthoek op tot een worst. Als het deeg een beetje zacht is, zet het dan 15 minuten in de vriezer. Snijd de worst in de lengte doormidden, maar zorg ervoor dat de twee strengen aan één uiteinde vast blijven zitten. Draai elke streng eerst op zichzelf rond en draai de strengen daarna in elkaar.

Stap 8 /10

Maak er een kroon van en leg die in de rechthoekige taartvorm. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Bestrijk met het mengsel van eigeel en water.

  • 1 Eierdooier
  • 1 Melk

Stap 9 /10

Bak gedurende 45 minuten op de manuele stand op 165°C.

Stap 10 /10

Maak ondertussen de siroop door het water en de suiker aan de kook te brengen. Doordrenk de brioche na het bakken met de siroop en laat afkoelen.

  • 10g Water
  • 20g Suiker

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
1u 20min

Graanrepen met chocolade en hazelnoot

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Graanrepen met chocolade en hazelnoot
Tefal
Tefal
0min

Graanrepen met chocolade en hazelnoot

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Graanrepen met chocolade en hazelnoot
Tefal
Tefal
1u 30min

Taartjes met chocolade en hazelnoot

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Taartjes met chocolade en hazelnoot
Tefal
Tefal
0min

Dômes van chocolade en hazelnoot (lactosevrij en glutenvrij)

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Dômes van chocolade en hazelnoot (lactosevrij en glutenvrij)
Tefal
Tefal
48u 32min

Banana and hazelnut spread dessert pizza

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Banana and hazelnut spread dessert pizza