- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Kerstkrans met chocolade en hazelnoot
Kerstkrans met chocolade en hazelnoot
- Totale tijd 4u
- 45min
Bereiding - 45min
Koken - 2u 30min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
8 g Bakkersgist
40 g Boter
40 g Bruine suiker
50 g Chocolade
30 g Hazelnoten
260 g Bloem
1 Ei
60 g Suiker
1
80 g Boter
90 g Melk
1 Eierdooier
1 Melk
10 g Water
20 g Suiker
Bereiding
Stap 1 /10
Meng de verkruimelde gist, de melk, de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine met deeghaak gedurende 3 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg de koude boter toe en kneed 10 minuten op gemiddelde snelheid.
Stap 2 /10
Maak er een bal van en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur rusten.
Stap 3 /10
Sla de lucht uit het deeg, dek het af met huishoudfolie en laat het nog 2 uur rusten in de ijskast.
Stap 4 /10
Bereid de garnituur: Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Meng met de suiker en de zachte boter. Laat afkoelen.
Stap 5 /10
Leg het briochedeeg van zodra het gerezen is op een met bloem bestoven werkvlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm op 20 cm. Bestrooi indien nodig met een beetje bloem.
Stap 6 /10
Verdeel de chocoladevulling met een spatel over het hele oppervlak van de rechthoek en leg er de geroosterde en fijngehakte hazelnoten op.
Stap 7 /10
Rol de korte kant van de rechthoek op tot een worst. Als het deeg een beetje zacht is, zet het dan 15 minuten in de vriezer. Snijd de worst in de lengte doormidden, maar zorg ervoor dat de twee strengen aan één uiteinde vast blijven zitten. Draai elke streng eerst op zichzelf rond en draai de strengen daarna in elkaar.
Stap 8 /10
Maak er een kroon van en leg die in de rechthoekige taartvorm. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Bestrijk met het mengsel van eigeel en water.
Stap 9 /10
Bak gedurende 45 minuten op de manuele stand op 165°C.
Stap 10 /10
Maak ondertussen de siroop door het water en de suiker aan de kook te brengen. Doordrenk de brioche na het bakken met de siroop en laat afkoelen.