Kip Yassa met groenten
- Totale tijd 2u 10min
- 10min
Bereiding - 1u
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 stuk Kip (poten en dijen)
4 Uien
2 teentje Knoflook
1 el Oude stij mosterd
2 el Dijon mosterd
3 Citroenen
1 Limoen
3 el Plantaardige olie
2 Kubor
0.5 tl Kurkuma
Zout, peper
0.5 tl Chilivlokken
25 cl Water
Peterselie
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de kip in stukjes. Hak de uien en knoflook fijn. Meng de mosterd met het citroensap en tweederde van de olie. Voeg de verkruimelde kubor, kurkuma en knoflook toe. Breng op smaak.
Stap 2 /7
Leg de kip in een grote schaal en bestrijk de stukken met de marinade. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan.
Stap 3 /7
Verwarm de oven vooraf op 220 °C.
Stap 4 /7
Neem de stukken kip, laat ze uitlekken en bak ze gedurende 40 minuten.
Stap 5 /7
In de stoofpot, stoof de uien met de rest van de olie op middelhoog vuur.
Stap 6 /7
Voeg vervolgens de rest van de saus en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zodra de saus is ingedikt, de stukken kip toevoegen en gedurende 10 minuten verwarmen.
Stap 7 /7
Serveer de kip yassa bestrooid met peterselie en rijst als bijgerecht.