Kip met pinda's
- Totale tijd 45min
- 15min
Bereiding - 0min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Knoflook
1 Prei
1 bussel lente-uitjes
50 g Pinda's
Verse koriander
50 g Boter
500 straaltje Kip
Chili
Komijn
25 cl Kokosroom
300 g Maïs
Bereiding
Stap 1 /6
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.
Stap 2 /6
Pel en hak de knoflook. Was en snijd de prei in schijfjes. Spoel de lente-ui en hak hem fijn. Plet de pinda's. Spoel de koriander en hak hem fijn. Verwarm jouw oven voor op 200°C.
Stap 3 /6
Verhit de pan en wacht tot het Thermo-Signaal volledig rood wordt. Fruit de knoflook en de prei in de boter. Voeg de kip toe, gekruid met chili en komijn, en schroei hem dicht.
Stap 4 /6
Voeg dan de kokosroom, pinda's en maïs toe.
Stap 5 /6
Zet de pan in de oven en verwijder het handvat. Bak gedurende 20 minuten, tot de kip goudbruin is.
Stap 6 /6
Plaats de Ingenio-handgreep terug en haal de pan uit de oven. Serveer met een toefje verse koriander en gehakte lente-ui. Serveer met rijst.