Kip op Braziliaanse wijze (Frango churrasco)
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Bereiding - 0min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Onbehandelde limoenen
1 el Paprikapoeder
1 Fijngehakte chilipeper
2 el Bruine suiker
3 teentje Fijngehakte look
3 el Olijfolie
1 el Gehakt koriander
Zout
500 g Kip zonder bot (met vel)
Bereiding
Stap 1 /4
Rasp de limoen boven een kom en pers het sap eruit. Voeg het paprikapoeder, de chilipeper, suiker, knoflook, olijfolie en koriander toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
Stap 2 /4
Doorprik de kippenbouten met houten spiesjes. Verdeel ze gelijkmatig over alle spiesjes. Neem één spies per persoon. Leg de brochettes in een schaal en giet de marinade erover. Draai ze om om de marinade in te laten trekken. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 3 /4
Zet uw OptiGrill aan. Selecteer het programma "Kip" en druk op OK. Zodra het voorverwarmen klaar is, legt u de kippenspiesjes met de velkant naar beneden op de grill en sluit u deze. Laat bakken totdat het indicatielampje rood is.
Stap 4 /4
Wanneer de kip gaar is, doet u deze in een schaal en serveert u hem onmiddellijk.