Kipspiesjes met satésaus
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Bereiding - 0min
Koken - 1u
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
6 straaltje kipfilets
1 stuk biologische citroen
2 teentje knoflook
2 el olijfolie
2 el zoete sojasaus
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje zout
100 g zachte pindakaas
0.5 tros verse koriander
200 ml ongezoete kokosmelk
6 stuk houten spiezen
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kippenborst in blokjes en leg ze in een grote kom. Voeg de rasp en sap van de citroen, de twee gepelde en gehakte knoflooktenen, olijfolie, sojasaus, cayennepeper en zout toe. Meng totdat de blokjes evenredig zijn bedekt en marineer een uur in de koelkast.
Stap 2 /6
Bereid de satésaus: meng de fijngehakte koriander, pindakaas en kokosmelk in een kleine steelpan en breng langzaam aan de kook waarbij je constant blijft roeren, totdat je een gladde, egale saus hebt.
Stap 3 /6
Rijg vijf of zes kipblokjes aan een houten spies.
Stap 4 /6
Zet de gril aan. Selecteer het programma Kip en druk op OK. Leg de kipspiesjes op de voorverwarmde gril en bak tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Stap 5 /6
Serveer de spiesjes met de warme saus.
Stap 6 /6