Koffiecake met chocolade
- Totale tijd 1u 19min
- 25min
Bereiding - 49min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
450 g Dikke crème fraîche
15 g Koffie
450 g Boter
510 g Suiker
6 Ei
3 Eierdooier
9 cl Citroensap
600 g Bloem
3 Bakpoeder
Vulling:
450 g Chocolade
60 cl Crème fraîche
15 cl Rum
6 Chocolade
Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Vul een kom met de crème fraîche en de koffie. Zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 2 /7
Klop in een kom met de garde de boter door de warme crème fraîche. Voeg de suiker toe, vervolgens het ei/de eieren en dan het citroensap. Meng goed tussen elk toegevoegd ingrediënt. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed. Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /7
Vul ondertussen een kom met de gebroken chocolade, de helft van de room en een snufje zout. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /7
Prik ondertussen met de steel van een houten lepel 4 gaten over de breedte en 5 gaten over de lengte in de cake.
Stap 6 /7
Roer de gesmolten chocolade glad met een garde. Voeg de Bailey's toe en roer goed. Giet een lepel van deze vulling in de gaten van de cake. Strijk de uitlopers glad over de cake.
Stap 7 /7
Klop de rest van de room tot slagroom. Schep de slagroom in 3 keer door de rest van de chocoladevulling. Verdeel over de cake. Garneer met chocoladekrullen.