Krokante eieren met kruiden
- Totale tijd 10min
- 10min
Bereiding - 0min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
100 g Gedroogd brood
2 el Olijfolie
2 teentje Knoflook
500 g Preien
1 tl Gemalen komijn
1 tl Gemalen koriander
20 cl Water
Zout, peper
1 handvol Fijngesneden verse kruiden (bieslook, peterselie, dille)
4 Eieren
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de olie en geschilde en fijngesneden knoflookteentjes. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes.
Stap 2 /5
Doe de stukjes brood in de ovenaccessoire.
Stap 3 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de oven is voorverwarmd, laat het brood 2 minuten bakken en zet de croutons in een kom aan de kant.
Stap 4 /5
Doe de preiringen in de ovenaccessoire in plaats van de croutons. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, water, zout en peper toe. Sluit de gril en bak 15 minuten. Roer 3 keer tijdens het kookproces.
Stap 5 /5
Voeg de helft van de kruiden toe, roer de eieren door de prei. Breng op smaak met zout en peper. Sluit de gril en bak 2 minuten. Bestrooi met de resterende kruiden en croutons en serveer direct.