Lasagne
- Totale tijd 40min
- 20min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
150 g Ui
100 g Wortels
2 teentje Knoflook
100 g Selderie
1 el Olijfolie
300 g Gehakt (rund, varken of gemengd)
800 g Tomatenpuree
1 tl Tijm
Zout, peper
30 g Boter
30 g Bloem
30 cl Melk
200 g Verse lasagnebladeren (ongeveer 6 bladeren)
50 g Geraspte mozzarella
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de ui, wortels en knoflookteentjes. Snijd ze in kleine blokjes, samen met de selderie.
Stap 2 /6
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de groeten toe en bak 5 minuten.
Stap 3 /6
Voeg het gehakt toe, roer om het vlees rul te maken en voeg vervolgens de tomatenpuree, tijm, zout en peper toe. Laat dit 5 minuten bakken.
Stap 4 /6
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer door. Voeg de melk toe en kook ongeveer 5 minuten, blijf roeren, totdat de bechamelsaus indikt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /6
Schenk een beetje vleessaus in de ovenaccessoire. Leg er een laag lasagnebladen op, overlappend indien nodig. Bestrijk met de helft van de resterende vleessaus, maak nog een laag lasagnebladen en doe daar de rest van de vleessaus op. Bedek met lasagnebladen die je goed aandrukt, bestrijk met de bechamelsaus en bestrooi met geraspte mozzarella. Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is.
Stap 6 /6
Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 20 minuten koken.