Mac & Cheese cupcakes
- Totale tijd 54min
- 15min
Bereiding - 39min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
240 g Pastaschelpen
2 el Olijfolie
40 g Paneermeel
30 g Geraspte parmezaan
2 tl Gehakte peterselie
80 g Geraspte Gruyère
200 g Geraspte cheddar
50 g Boter
40 g Bloem
380 ml Melk
4 tl Honing mosterd
Zout en peper
Toebehoren
6 Creabake muffin bakvorm 6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Kook de pastaschelpen in gezouten water gedurende de op de verpakking aangegeven tijd. Giet af. Meng de pasta met de olijfolie en zet apart.
Stap 2 /8
Meng in een kom het broodkruim met de parmezaan en de peterselie. Zet apart.
Stap 3 /8
Meng in een aparte kom de geraspte Gruyère met de cheddar. Zet apart.
Stap 4 /8
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Kook op een matig vuur en klop gedurende 2 minuten om een roux te verkrijgen, voeg dan de melk toe. Roer voortdurend met een garde tot de saus is ingedikt, ongeveer 4 minuten. Op smaak brengen.
Stap 5 /8
Haal van het vuur, voeg het kaasmengsel en de mosterd toe en giet over de pasta. Kruid en meng goed.
Stap 6 /8
Leg in elk vormpje een cupcakezakje en vul het met de pasta. Bestrooi met paneermeel.
Stap 7 /8
Kook op het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om nog meer partijen te maken.
Stap 8 /8
Laat iets afkoelen voor het opdienen.