Mangocake
- Totale tijd 2u 5min
- 20min
Bereiding - 45min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Niet al te rijpe mango's
2 Eierdooiers
4 Eieren
20 g Bruine suiker (of basterdsuiker)
200 g Boter
280 g Crème fraîche
8 cl Rum (80 g - optioneel)
4 cl Citroensap (40 g)
380 g Bloem
2 Bakpoeder (20 g)
140 g Geraspte kokos
2 Zout
2 Passievruchten
200 g Poedersuiker
Citroensap
2 Geraspte kokos
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 2 /7
Schil in de tussentijd de mango en snijd hem in grote stukken. Zet het vuur uit.
Stap 3 /7
Klop in een kom de eieren en de eierdooiers los met de bruine suiker en twee snufjes zout. Voeg de crème fraîche, de gesmolten boter, het citroensap en de rum toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokos, bloem en het bakpoeder toe en klop flink door.
Stap 4 /7
Voeg de blokjes mango toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /7
Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 7 /7
Doe de pulp van de passievruchten in een kom. Voeg de poedersuiker en enkele druppels citroensap toe. Roer totdat je een gelijkmatige topping hebt. Schenk over de cake en versier met wat geraspte kokos.