Marinara pizza
- Totale tijd 8u 27min
- 25min
Bereiding - 2min
Koken - 8u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus
0.5 tl Fijngehakte verse knoflook
1 Scheutje extra vierge olijfolie
1 snuifje Oregano
Enkele verse basilicumblaadjes
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd).
Stap 2 /8
Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.
Stap 3 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /8
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 6 /8
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 90 g per pizza). Verdeel over de hele pizza. Werk af met de knoflook, oregano en basilicumblaadjes. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met olijfolie.
Stap 7 /8
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 8 /8
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!