Meringues met cacao en kaneel
- Totale tijd 2u 50min
- 20min
Bereiding - 2u
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
65 g Eiwit
65 g Poedersuiker
65 g Suiker
2 Cacao
Kaneel
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Meng de twee suikersoorten.
Stap 2 /7
Voeg aan de eiwitten een paar druppels citroensap of witte azijn toe (optioneel) en klop stijf met behulp van een keukenapparaat.
Stap 3 /7
Voeg als de eiwitten schuimig zijn de suikersoorten eetlepel voor eetlepel toe en wacht steeds 30 seconden voordat je een nieuwe eetlepel toevoegt. Klop nog 3 minuten.
Stap 4 /7
Voeg voorzichtig de cacao en de kaneel toe. Giet het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Stap 5 /7
Bestuif de vorm met een beetje maizena. Maak 12 mooie meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /7
Laat afkoelen en haal voorzichtig los. Smullen maar!