Meringues met honing en gedroogde vruchten
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Bereiding - 2u
Koken - 45min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
2 Eiwitten
40 g Suiker
50 g Poedersuiker
60 g Honing
30 g Amandel
80 g Gedroogd fruit
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.
Stap 2 /7
Breng de honing in een kleine pan aan de kook en giet deze warm, terwijl je blijft kloppen, over de opgeklopte eiwitten. Klop nog 5 minuten.
Stap 3 /7
Voeg de poedersuiker, het amandelschaafsel en de gedroogde vruchten toe, meng met een soepele spatel en giet het mengsel in een spuitzak.
Stap 4 /7
Vet de bodem van de vorm in met de spuitzak en maak 12 redelijk hoge torentjes.
Stap 5 /7
Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /7
Laat afkoelen voordat je de meringues voorzichtig loshaalt. Deel met natte vingers elk torentje in tweeën en maak 2 bollen.
Stap 7 /7
Plaats de meringues in een luchtdicht afgesloten doos, op een stuk papier dat je met poedersuiker hebt bestrooid.