Meringues met mango en passievrucht
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Bereiding - 1u 45min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Eiwit
50 g Suiker
50 g Poedersuiker
Kurkuma
Decoratie:
2 Mango
4 Passievrucht
30 cl Vloeibare room
300 g Mascarpone
50 g Poedersuiker
Decoratie:
Munt
Sesam
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Klop het eiwit stijf. Voeg wanneer het eiwit stijf is al kloppend de suiker toe.
Stap 2 /9
Voeg de poedersuiker en het kurkumapoeder toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
Stap 3 /9
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Verdeel hier een zo egaal mogelijke laag meringue over. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /9
Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.
Stap 6 /9
Klop de vloeibare room, de mascarpone en de poedersuiker tot slagroom. Doe hier de pulp van de passievruchten bij.
Stap 7 /9
Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes.
Stap 8 /9
Snijd de laag meringue in tweeën. Doe twee eetlepels slagroom op het serveerbord (zodat de meringue blijft plakken). Plaats hier een laag meringue op. Garneer met slagroom en blokjes mango. Bedek met de tweede laag meringue. Garneer opnieuw met slagroom en blokjes mango.
Stap 9 /9
Versier met enkele muntblaadjes en geroosterde sesamzaadjes.