Mexicaanse cake met drie soorten melk
- Totale tijd 12u 55min
- 25min
Bereiding - 25min
Koken - 12u 5min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
3 Ei
160 g Suiker
200 g Bloem
1 el Gist
17 cl Melk
110 g Boter
1 el Citroensap
3 Siroop van 3 melksoorten
31 cl Gecondenseerde melk
31 cl Volle melk
25 cl Crème fraîche
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Mix in een kom met de handmixer de boter en de suiker tot een wit mengsel.
Stap 2 /5
Voeg de eieren, het citroensap en de bloem toe. Voeg de melk en de gist toe.
Stap 3 /5
Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat 5 minuten rusten en haal uit de vorm. Reinig de vorm. Doe de cake terug in de vorm.
Stap 4 /5
Giet de melksoorten en de room in een steelpan. Breng aan de kook. Prik met een vork gaatjes in de cake. Giet de hete melk voorzichtig over de cake zodat de cake het vocht kan opnemen.
Stap 5 /5
Zet 12 uur koel. Haal uit de vorm en serveer.