Mici de casa en gebakken aardappelen
- Totale tijd 9u 15min
- 40min
Bereiding - 35min
Koken - 8u
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
3 teentje Knoflook
550 g mager vlees (een mix van rundvlees en varkensvlees en/of lamsvlees)
100 g vet, varkensbuik of -keel
1 tl Korianderzaadjes
4 Piment
0.5 tl Zwarte peperkorrels
1 el Gedroogde tijm
1 el Zoet paprikapoeder
10 g Zout
0.5 tl Natriumcarbonaat
15 cl bruisend water (of bouillon van botten)
1 kg Aardappelen
1 el Olie
30 g Boter
1 tuiltje Verse tijm
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de vulling van de mici een dag eerder voor. Pel de teentjes knoflook. Meng het magere vlees met het vet en de knoflookteentjes. Maal de korianderzaadjes, piment en zwarte peperkorrels met een stamper. Voeg deze kruiden toe aan het gehakte vlees, samen met de tijm, paprikapoeder, zout en natriumcarbonaat. Combineer het mengsel met het bruisende water en meng 10 minuten totdat het glad is. Bedek en zet ten minste 1 nacht in de koelkast.
Stap 2 /5
Vorm de volgende dag met natte handen ballen van de vulling van ongeveer 100 g en vorm ze tot mici van ongeveer 12 cm dik.
Stap 3 /5
Schil, was en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Doe de olie, in blokjes gesneden boter, takjes tijm, zout en peper in de ovenaccessoire. Leg de aardappelblokjes erop.
Stap 4 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat nadat de oven is opgewarmd 15 minuten bakken. Roer in het midden van de bereidingstijd door.
Stap 5 /5
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Stel de zijthermostaat in op stand 4 en leg de mici op de grilplaat om 15 minuten te bakken. Draai ze regelmatig een kwartslag om zodat alle kanten grillen. Roer de aardappelen regelmatig door.