Mille-feuilles met eendenparmentier
- Totale tijd 58min
- 20min
Bereiding - 38min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
500 g Knolselder
180 g Ardappel
1 teentje Knoflook
600 g Magere melk
1 el Room
20 g Halfgezouten boter
Zout, peper
De vulling :
2 Gekonfijte eendenboutjes
1 Ui
Peterselie
1 el Olijfolie
2 tl Tomatenpuree
50 g Geraspte Comté kaas
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /12
Schil de selderij en de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel het knoflookteentje.
Stap 2 /12
Doe de groenten en knoflook in de pan en giet de melk erbij. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het 25 minuten zachtjes koken.
Stap 3 /12
Verwijder de groenten en houd wat van de melk apart.
Stap 4 /12
Blender de groenten fijn en voeg zo nodig een beetje van de kookmelk toe om een mooie puree te verkrijgen.
Stap 5 /12
Voeg de room en de boter toe, breng op smaak en meng. Zet opzij.
Stap 6 /12
Maak de vulling klaar:
Stap 7 /12
Verkruimel de eend. Hak de ui en de peterselie fijn.
Stap 8 /12
Verhit de olie in de stoofpot en bak de uien 3 minuten.
Stap 9 /12
Voeg de gekonfijte eend, de tomatenpuree en de gehakte peterselie toe en laat al roerend 4 minuten koken. Haal uit de stoofpot.
Stap 10 /12
Verwarm de ovengrill voor.
Stap 11 /12
Verdeel een dun laagje puree in de stoofpot. Voeg de gekonfijte eend toe en vervolgens de rest van de puree.
Stap 12 /12
Bestrooi met geraspte Comté kaas en zet de Parmentier 6 minuten in de oven onder de grill (afhankelijk van het vermogen van uw oven).