- Recepten | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Munt-chocolade cupcakes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 6 Eieren

  • 210 g Suiker

  • 300 g Chocolade

  • 210 g Boter

  • 270 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (9 g)

  • 3 Pepermuntolie

  • 3 Zout

  • 180 g Mascarpone

  • 120 g Zeer zachte boter

  • 300 g Poedersuiker

  • 30 cl Zeer koude vloeibare room (30 cl)

  • 3 Pepermuntolie

  • 9 Chocoladekrullen

  • 18 Verse muntblaadjes

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 300g Chocolade
  • 210g Boter

Stap 2 /7

Klop ondertussen in een slakom de suiker, de eieren en drie snufjes zout flink door tot een vrijwel witte massa.

  • 6 Eieren
  • 210g Suiker
  • 3 Zout

Stap 3 /7

Roer de gesmolten boter en chocolade goed door en voeg het ei-suikermengsel toe. Voeg de pepermuntolie toe. Roer goed. Klop de bloem en het bakpoeder door het mengsel. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 6 Eieren
  • 210g Suiker
  • 300g Chocolade
  • 210g Boter
  • 270g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (9 g)
  • 3 Pepermuntolie
  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /7

Meng ondertussen de poedersuiker en de boter. Voeg de mascarpone en de pepermuntolie toe. Roer goed. Voeg ten slotte beetje bij beetje, al kloppend, de room toe tot een mooie, dikke slagroom. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.

  • 180g Mascarpone
  • 120g Zeer zachte boter
  • 300g Poedersuiker
  • 30cl Zeer koude vloeibare room (30 cl)
  • 3 Pepermuntolie

Stap 6 /7

Laat de gare cupcakes 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Stap 7 /7

Garneer de cupcakes met de slagroom, versier met chocoladekrullen en een blaadje munt.

  • 9 Chocoladekrullen
  • 18 Verse muntblaadjes