- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Munt-chocolade cupcakes
Munt-chocolade cupcakes
- Totale tijd 1u 20min
- 25min
Bereiding - 25min
Koken - 30min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
3 ovenlading
6 Eieren
210 g Suiker
300 g Chocolade
210 g Boter
270 g Bloem
1 tl Bakpoeder (9 g)
3 Pepermuntolie
3 Zout
180 g Mascarpone
120 g Zeer zachte boter
300 g Poedersuiker
30 cl Zeer koude vloeibare room (30 cl)
3 Pepermuntolie
9 Chocoladekrullen
18 Verse muntblaadjes
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 2 /7
Klop ondertussen in een slakom de suiker, de eieren en drie snufjes zout flink door tot een vrijwel witte massa.
Stap 3 /7
Roer de gesmolten boter en chocolade goed door en voeg het ei-suikermengsel toe. Voeg de pepermuntolie toe. Roer goed. Klop de bloem en het bakpoeder door het mengsel. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 4 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /7
Meng ondertussen de poedersuiker en de boter. Voeg de mascarpone en de pepermuntolie toe. Roer goed. Voeg ten slotte beetje bij beetje, al kloppend, de room toe tot een mooie, dikke slagroom. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.
Stap 6 /7
Laat de gare cupcakes 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Stap 7 /7
Garneer de cupcakes met de slagroom, versier met chocoladekrullen en een blaadje munt.