- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Panini van biefstuk en gekarameliseerde ajuin
Panini van biefstuk en gekarameliseerde ajuin
- Totale tijd 23min
- 20min
Bereiding - 3min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 stuks
3 el Boter
2 Ajuin
2 el Suiker
5 cl Bier
400 g Biefstuk
Zout en peper
4 Ciabatta broodje
4 el Dijonmosterd
4 reepje Blauwe kaas
Olijfolie
Toebehoren
Panini plates
Bereiding
Stap 1 /9
Laat 2 eetlepels boter in een grote braadpan op een middelhoog vuurtje smelten. Sauteer de ajuinen met de suiker gedurende 8 tot 10 minuten, af en toe roerend, tot de ajuinen goed gekarameliseerd zijn.
Stap 2 /9
Voeg het bier toe en laat sudderen tot al het vocht verdampt is. Haal van het vuur en zet apart.
Stap 3 /9
Smelt in een andere braadpan 1 eetlepel boter op een middelhoog vuurtje. Bak een paar plakjes rundvlees tegelijk: 30 seconden tot 1 minuut aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /9
Snijd de paninibroodjes in de lengte doormidden.
Stap 5 /9
Bestrijk de buitenkant van elke helft lichtjes met de olijfolie.
Stap 6 /9
Smeer de Dijonmosterd op de onderste helft van elk broodje, voeg de plakjes rundvlees toe, vervolgens de gekarameliseerde ajuinen en eindig met een plakje blauwe kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 /9
Sluit de panini's met de bovenste helft van de broodjes.
Stap 8 /9
Verwarm het apparaat voor.
Stap 9 /9
Doe de panini's in het apparaat.