Parijse flan
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Bereiding - 1u
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
4 Ei
210 g Suiker
95 g Maizena
24 cl Crème fraîche
72 cl Melk
1 Bladerdeeg
1 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de helft van de suiker en het zetmeel met de eieren en een snufje zout.
Stap 2 /6
Doe de rest van de suiker in een grote pan met de crème fraîche en de melk. Breng dit mengsel aan de kook. Giet het mengsel zodra het kookt bij het eiermengsel en klop dit door elkaar.
Stap 3 /6
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het al kloppend totdat de crème dik is en de eerste bubbels van het koken zichtbaar zijn. Zet het vuur uit.
Stap 4 /6
Bekleed de vorm voor grote taart met het bladerdeeg (en bewaar het bakpapier). Giet het mengsel over in de vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Zet 12 uur koud voor de flan uit de vorm te halen.