Parmezaanse aubergine en paprika
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 50min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
25 cl olijfolie
800 g aubergine
400 g de mozzarella di buffala
40 g Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /5
Was de rode peper, snijd hem in 6 stukken en verwijder de zaadjes. Kook in het Ingenio stoommandje gedurende 20 minuten. Laat na het koken even afkoelen en verwijder het velletje van de nog warme peper.
Stap 2 /5
Was de aubergines, snijd ze in plakken en leg ze 15 minuten in het Ingenio-stoommandje. Eenmaal gaar, bak ze met 2 eetlepels olijfolie in de grote Ingenio pan aan beide zijden bruin (2/3 minuten per kant)
Stap 3 /5
Snijd de mozzarella in schijfjes van een halve centimeter.
Stap 4 /5
Kies de Ingenio-pan van 20 cm, verdeel de aubergines erover om de bodem te bedekken en verdeel er vervolgens enkele reepjes paprika over. Voeg een laagje mozzarella toe en eindig door de aubergines en paprika's af te wisselen.
Stap 5 /5
Rasp de parmezaanse kaas erover en zet de pan 20 minuten in de oven op 180°.