- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Pasteis de Nata
Pasteis de Nata
- Totale tijd 59min
- 15min
Bereiding - 44min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
3 ovenlading
3 Rol van bladerdeeg
27 cl Water
300 g Griessuiker
60 g Vanillesuiker
1.5 De zeste van 1,5 citroen
75 g Bloem
60 cl Milk
9 Eigeel
6 tl Gemalen kaneel
Toebehoren
6 Creabake muffin bakvorm 6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd een grote rechthoek uit de bladerdeegcirkel. Rol de rechthoek op tot een lange worst en snijd 6 stukken van het deeg. Plaats deze stukken verticaal in het midden van de muffinvormpjes, druk aan in het midden en vul de vormpjes voor 2/3.
Stap 2 /7
Snijd met een schilmesje grote citroenschillen.
Stap 3 /7
Breng in een steelpan het water met de suikers en de citroenschil aan de kook. Roer met een garde om de suiker op te lossen. Kook op een matig vuur tot een temperatuur van 105°C bereikt is (ongeveer 2 minuten nadat het begint te koken om een siroop te verkrijgen). Haal van het vuur, verwijder de schil en zet apart.
Stap 4 /7
Doe de bloem in een steelpan en voeg al kloppend geleidelijk de melk toe zodat er geen klontjes ontstaan.
Stap 5 /7
Kook op een matig vuur gedurende 1 minuut 30 seconden, onder voortdurend kloppen, tot u een dikke room hebt. Haal van het vuur en klop de siroop erdoor, gevolgd door de eidooiers.
Stap 6 /7
Verdeel de room over de 6 vormpjes en bak ze 40 minuten op het P2-programma.
Stap 7 /7
Laat iets afkoelen en haal dan uit de vormpjes. Bestrooi met een beetje kaneel en serveer de pastei warm.