Perencake met chocolade
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 45min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g Pure dessertchocolade
15 cl Dikke crème fraîche
80 g Boter
160 g Bloem
1 tl Bakpoeder
3 Eieren
130 g Suiker
Azijn of citroensap
1 Niet al te rijpe, grote peer
50 g Geroosterd amandelschaafsel
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Smelt de chocolade met de boter en de crème fraîche met het programma op de aangegeven tijd.
Stap 2 /7
Vet ondertussen de vorm in en strooi er suiker over. Schil de peer (of de peren), snijd in kwarten en nogmaals door de midden, haal de pitjes en het hart eruit. Leg de stukken peer in de vorm.
Stap 3 /7
Klop de eieren gedurende 1 minuut in een tweede kom los met de suiker. Voeg een paar druppels azijn toe.
Stap 4 /7
Roer het mengsel chocolade, boter en crème goed door elkaar. Giet op de eieren. Roer goed. Voeg de droge, gezeefde ingrediënten toe en 40 g gegrilde amandelen. Meng met een houten lepel. Giet het geheel over de stukjes peer. Bestrooi met de rest van de gegrilde amandelen. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /7
Steek een mes in de cake. Als deze er niet droog uitkomt, vervolg je het programma nog 5 tot 10 minuten.
Stap 7 /7
Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vormen. Smullen maar!