Carbonara pizza
- Totale tijd 48u 32min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 48u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Pizzadeeg (48 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Extra vers eigeel
10 g Geraspte pecorino
1 tl Knoflookpoeder
1 el Olijfolie
1 el Water
125 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
70 g Guanciale in plakjes van 1,5 mm dik (in stukjes van 4 cm x 4 cm gesneden)
1 el Geschaafde Parmezaanse kaas
Gemalen peper
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor pizzadeeg met een rijstijd van 48 uur.
Stap 2 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /8
Bereid de ‘pastelo’: klop de eierdooier, de geraspte pecorino, de knoflook, de olie en het water door elkaar. Breng op smaak met wat peper.
Stap 4 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /8
Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het deeg of draai het deeg op de pizzaschep (bekijk onze video).
Stap 6 /8
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: scheur de mozzarella met je handen in kleine stukjes. Verdeel gelijkmatig over het deeg. Begin aan de randen en eindig in het midden: de mozzarella dient als basis. Verdeel de ‘pastelo’ met een lepel over de pizza en leg er dan de guanciale op.
Stap 7 /8
Plaats de pizza in de oven en bak hem gedurende 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 8 /8
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Strooi er de geschaafde parmezaan overheen en werk af met 2 draaien van de pepermolen. Snijd in stukjes, serveer en geniet!