Regina pizza - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Regina pizza

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 32min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2min
  • Afkoelen
    8u

Ingrediënten

1 pizza

  • 1 Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd)

  • 50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

  • 10 g Verse basilicumblaadjes

  • 0.5 teentje Knoflook

  • Zout

  • 10 g Parmigiano Reggiano

  • 10 g Pijnboompitten

  • 40 g Olijfolie

  • 1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus

  • 40 g Gekookte hesp, zeer dun gesneden

  • 40 g Verse champignons

  • 80 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)

  • 1 Scheutje olijfolie

  • 5 Zwarte olijven

  • Zout, peper

  • 1 snuifje Oregano

Bereiding

Stap 1 /11

Volg de instructies van het recept voor Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd).

  • 1 Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd)

Stap 2 /11

Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.

  • 1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus

Stap 3 /11

Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).

Stap 4 /11

Maak de pesto met een stamper en vijzel als je die voorhanden hebt. Zo niet, gebruik dan een blender. Was de basilicum en dep zorgvuldig droog. Pel de knoflook. Doe het in de vijzel en voeg een snuifje zout toe. Wrijf de blaadjes met de stamper tegen de zijkanten van de vijzel aan om er een pasta van te maken, zonder ze echter fijn te malen. Voeg geleidelijk de kaas en pijnboompitten toe en gebruik de stamper om de pesto verder te mengen. Doe de pesto meteen in een potje van zodra deze is ingedikt en bedek hem met een laagje olie om zo de mooie groene kleur te behouden.

  • 10g Verse basilicumblaadjes
  • 0.5teentje Knoflook
  • Zout
  • 10g Parmigiano Reggiano
  • 10g Pijnboompitten
  • 40g Olijfolie
  • 80g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
  • 1 Scheutje olijfolie

Stap 5 /11

Maak de champignons schoon en snijd ze in erg dunne plakjes. Om te voorkomen dat er veel water vrijkomt uit de champignons kan je ook een mandoline gebruiken als je die hebt.

  • 40g Verse champignons

Stap 6 /11

Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.

  • 50g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 7 /11

Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

  • 50g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 8 /11

Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 60 g per pizza). Verdeel over de hele pizza.

Stap 9 /11

Laat de mozzarella uitlekken en snijd in staafjes. Verdeel ze over de pizza. Voeg de champignons en oregano toe en besprenkel in een spiraalvormige beweging met olijfolie.

  • 40g Verse champignons
  • 80g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
  • 1 Scheutje olijfolie
  • 1snuifje Oregano

Stap 10 /11

Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.

Stap 11 /11

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Beleg met de chiffonade van hesp, besprenkel met de groene pesto en voeg de olijven toe. Snijd in stukjes, serveer en geniet!

  • 40g Gekookte hesp, zeer dun gesneden
  • 5 Zwarte olijven