- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Regenboogtaart
Regenboogtaart
- Totale tijd 2u 12min
- 1u
Bereiding - 1u 12min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
1 XL-ovenlading
345 g Boter
10 Eieren
450 g bloemsuiker
1 zakje Vanillesuiker
16 g Bakpoeder (anderhalf zakje)
1.5 tl Zuiveringszout
705 g T55-bloem
37 cl Vloeibare room 30% VG
180 g Geraspte kokosnoot
15 cl Melk
Voedingskleurstoffen in gelvorm
600 g Witte banketbakkerschocolade
525 g Mascarpone
45 cl Vloeibare room 30% VG
90 g Suikerbakkerspoeder
Decoratieve suiker
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm Infinity antiaanbakvorm / Infinity bakvorm met antiaanbaklaag
Bereiding
Stap 1 /10
Maak de cakes: Doe de stukjes boter in de vorm met antiaanbaklaag en zet het programma voor de aangegeven tijd aan.
Stap 2 /10
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop op met een elektrische garde tot het mengsel in volume is verdubbelt.
Stap 3 /10
Voeg de vanillesuiker, het bakpoeder, het zuiveringszout en vervolgens ook de bloem toe. Meng tot je een glad mengsel verkrijgt. Voeg de room, de geraspte kokos en de melk toe. Meng goed.
Stap 4 /10
Weeg het beslag af en verdeel het in 6 gelijke delen over 6 kommetjes. Kleur elk deel naar wens.
Stap 5 /10
Giet één ervan in het midden van de bakvorm met antiaanbaklaag. Het beslag zal zich vanzelf verspreiden in de vorm. Zet het programma voor de aangegeven tijd aan. Herhaal het bakproces vervolgens 5 keer met de overige beslagsoorten. Laat de cakes volledig afkoelen.
Stap 6 /10
Snijd rondjes uit de cakes met behulp van een koekjessnijder of een kom.
Stap 7 /10
Maak de chocolade-mascarponecrème: doe de blokjes witte chocolade in de vorm met antiaanbaklaag en zet het programma aan voor de aangegeven tijd.
Stap 8 /10
Giet de chocolade in een kom, voeg de mascarpone toe en meng.
Stap 9 /10
Bestrijk de cakejes royaal met de chocolade-mascarponecrème met behulp van een spatel en plaats ze vervolgens op elkaar.
Stap 10 /10
Doe de slagroom en het suikerbakkerspoeder in een kom en klop de room met een elektrische garde stijf. Gebruik een spatel om de taart volledig met de room te bedekken. Versier met suikerparels. Zet op een koele plaats voordat je de taart opdient.