Regenboogtaart - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Regenboogtaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 12min
  • Bereiding
    1u
  • Koken
    1u 12min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

1 XL-ovenlading

  • 345 g Boter

  • 10 Eieren

  • 450 g bloemsuiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 16 g Bakpoeder (anderhalf zakje)

  • 1.5 tl Zuiveringszout

  • 705 g T55-bloem

  • 37 cl Vloeibare room 30% VG

  • 180 g Geraspte kokosnoot

  • 15 cl Melk

  • Voedingskleurstoffen in gelvorm

  • 600 g Witte banketbakkerschocolade

  • 525 g Mascarpone

  • 45 cl Vloeibare room 30% VG

  • 90 g Suikerbakkerspoeder

  • Decoratieve suiker

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
  • Infinity antiaanbakvorm / Infinity bakvorm met antiaanbaklaag
    Infinity antiaanbakvorm / Infinity bakvorm met antiaanbaklaag

Bereiding

Stap 1 /10

Maak de cakes: Doe de stukjes boter in de vorm met antiaanbaklaag en zet het programma voor de aangegeven tijd aan.

  • 345g Boter

Stap 2 /10

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop op met een elektrische garde tot het mengsel in volume is verdubbelt.

  • 10 Eieren
  • 450g bloemsuiker

Stap 3 /10

Voeg de vanillesuiker, het bakpoeder, het zuiveringszout en vervolgens ook de bloem toe. Meng tot je een glad mengsel verkrijgt. Voeg de room, de geraspte kokos en de melk toe. Meng goed.

  • 1zakje Vanillesuiker
  • 16g Bakpoeder (anderhalf zakje)
  • 1.5tl Zuiveringszout
  • 705g T55-bloem
  • 37cl Vloeibare room 30% VG
  • 180g Geraspte kokosnoot
  • 15cl Melk

Stap 4 /10

Weeg het beslag af en verdeel het in 6 gelijke delen over 6 kommetjes. Kleur elk deel naar wens.

  • Voedingskleurstoffen in gelvorm

Stap 5 /10

Giet één ervan in het midden van de bakvorm met antiaanbaklaag. Het beslag zal zich vanzelf verspreiden in de vorm. Zet het programma voor de aangegeven tijd aan. Herhaal het bakproces vervolgens 5 keer met de overige beslagsoorten. Laat de cakes volledig afkoelen.

Stap 6 /10

Snijd rondjes uit de cakes met behulp van een koekjessnijder of een kom.

Stap 7 /10

Maak de chocolade-mascarponecrème: doe de blokjes witte chocolade in de vorm met antiaanbaklaag en zet het programma aan voor de aangegeven tijd.

  • 600g Witte banketbakkerschocolade

Stap 8 /10

Giet de chocolade in een kom, voeg de mascarpone toe en meng.

  • 525g Mascarpone

Stap 9 /10

Bestrijk de cakejes royaal met de chocolade-mascarponecrème met behulp van een spatel en plaats ze vervolgens op elkaar.

Stap 10 /10

Doe de slagroom en het suikerbakkerspoeder in een kom en klop de room met een elektrische garde stijf. Gebruik een spatel om de taart volledig met de room te bedekken. Versier met suikerparels. Zet op een koele plaats voordat je de taart opdient.

  • 45cl Vloeibare room 30% VG
  • 90g Suikerbakkerspoeder
  • Decoratieve suiker