Reine de Saba (cake met amandelen en chocolade)
- Totale tijd 1u
- 15min
Bereiding - 25min
Koken - 20min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
600 g Smeltchocolade
300 g Boter
6 Plantaardige olie
9 Eieren
420 g Suiker
120 g Zetmeel (aardappel, maïs of anders)
300 g Amandelpoeder
6 Zout
12 Amandelschaafsel
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /11
Smelt de chocolade en de boter met het programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 2 /11
Open de Cake Factory. Roer door elkaar en, indien nodig, start je het programma nogmaals voor de aangegeven tijd.
Stap 3 /11
Giet de gesmolten chocolade/boter in een kom en voeg de olie toe.
Stap 4 /11
Beboter de bodem van de vorm en bestrooi met bloem en vervolgens met de helft van het amandelschaafsel.
Stap 5 /11
Roer het zetmeel en het amandelpoeder door elkaar.
Stap 6 /11
Klop de eierdooiers los met de helft van de suiker, totdat het mengsel wit wordt. Voeg het chocolade/boter/olie-mengsel toe en voeg vervolgens het zetmeel/amandelpoeder-mengsel toe en roer zachtjes met een spatel.
Stap 7 /11
Klop de eiwitten met wat zout stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop totdat het mengsel goed glad en glanzend wordt. Meng dit in 3 delen bij het voorgaande beslag.
Stap 8 /11
Giet het deeg in de vorm voor grote taart. Verdeel de rest van het amandelschaafsel erover.
Stap 9 /11
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 10 /11
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 11 /11
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat goed afkoelen en haal uit de vorm.