Ricotta en ahornsiroop flan
- Totale tijd 3u 12min
- 10min
Bereiding - 1u 2min
Koken - 2u
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 teentje Vanille
12 Eieren
1500 g Ricotta
270 g Griessuiker
600 g Ahornsiroop
Bereiding
Stap 1 /6
Gebruik een mes om het vanillestokje in tweeën te splijten en de zaadjes op te vangen.
Stap 2 /6
Klop in een kom de eieren los en voeg dan de vanillezaadjes, ricotta en suiker toe. Mix tot je een gladde crème hebt. Zet apart.
Stap 3 /6
Verwarm de ahornsiroop in een steelpan op een hoog vuur gedurende 2 minuten tot de siroop dikker wordt.
Stap 4 /6
Verdeel de ahorn "karamel" over de 6 potjes en verdeel vervolgens gelijkmatig de room.
Stap 5 /6
Laat gedurende 60 minuten garen op het P5 programma.
Stap 6 /6
Verwijder de potjes als ze klaar zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur alvorens ze minstens 2 uur in de koelkast te zetten alvorens ze op te eten.