Rijstpudding met coulis van rode bessen
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Bereiding - 55min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
240 g Arborio rijst
150 cl Halfvolle melk
90 g Griessuiker
2 teentje Vanille
24 g Boter
2 Eidooier
200 g Slagroom
20 g Poedersuiker
Decoratie:
2 Kiwi
12 Grote zwarte Dragibus® snoepjes
50 cl Aardbeiencoulis
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de rijst, de melk en de suiker in de pan met antiaanbaklaag.
Stap 2 /9
Breek het vanillestokje open en verwijder de zaadjes, voeg ze samen met het stokje toe aan de pan. Meng met een houten lepel.
Stap 3 /9
Leg de stukjes boter erop.
Stap 4 /9
Kook op het programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 5 /9
Giet het mengsel in een recipiënt, voeg de eierdooier toe en meng onmiddellijk. Zeef het mengsel en laat het volledig afkoelen.
Stap 6 /9
Klop de slagroom op met de poedersuiker en meng dit door de rijstpudding.
Stap 7 /9
Bereid de Halloween decoratie voor: schil de kiwi en snij 6 plakjes van 3 mm. Verwijder met een mes de kern.
Stap 8 /9
Verwijder het vanillestokje en vul 6 glazen schaaltjes met rijstpudding, bedek de bovenkant met aardbeiencoulis, voeg een schijfje kiwi toe en steek het pupillensnoepje erin.
Stap 9 /9
De bloeddoorlopende ogen zijn klaar om opgegeten te worden.