Shakshuka met eieren en paprika
- Totale tijd 30min
- 10min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Ui (ongeveer 2)
4 teentje Knoflook
400 g tomatenpassata
1 el Tomatenpasta
1 tl Gemalen komijn
1 tl Chilipoeder
Zout
750 g Rode paprika (ongeveer 3)
3 el Olijfolie
4 sneetje Brood
4 Eieren
Peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en hak de ui en de knoflook. Doe in de ovenaccessoire met de tomatenpassata, tomatenpasta, komijnpoeder, chilipoeder en zout. Meng goed door.
Stap 2 /5
Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Leg ze bovenop de uien, druk licht aan en besprenkel met tweederde van de olijfolie.
Stap 3 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 15 minuten in het opgewarmde apparaat. Roer een keer door.
Stap 4 /5
Open de gril in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de sneetjes brood bestreken met de resterende olie op de grilplaat en vorm 4 openingen in de paprika's. Breek de eieren in de paprika's. Voeg zout en peper toe en bak 5 minuten totdat het wit perfect gestold is. Draai de sneeën brood halverwege om.
Stap 5 /5
Serveer de shakshuka met de sneetjes brood.