- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Shortbread Brownie
Shortbread Brownie
- Totale tijd 2u 25min
- 35min
Bereiding - 50min
Koken - 1u
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
2 ovenlading
Brownie:
400 g Donkere chocolade
280 g Ongezouten boter
6 Eieren
200 g Witte suiker
120 g Bloem
2 tl Bakpoeder
1 tl Zout
100 g Walnoten
Zandkoekjes:
600 g Zandkoekjes
180 g Bruine suiker
240 g Fromage frais
340 g Melkchocolade
200 g Ongezouten boter
Karamel:
180 g Suiker
180 g Boter
2 el Honing
600 g Gezoete gecondenseerde melk
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Om de brownie te maken: Doe de blokjes boter en de blokjes chocolade in de vorm met antiaanbaklaag en smelt gedurende 8 minuten op het programma P5. Haal het eruit en mix tot een gladde massa.
Stap 2 /9
Klop in een kom de eieren met de suiker. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng. Giet de gesmolten chocolade erbij en meng tot alles goed gemengd is. Hak de walnoten grof en voeg toe aan het beslag.
Stap 3 /9
Giet het beslag in de vorm en bak de cake op het P1 programma gedurende 30 minuten.
Stap 4 /9
Zodra de cake gaar en afgekoeld is, zet u hem in de koelkast terwijl u de andere componenten bereidt.
Stap 5 /9
Om het zandkoekje te maken: Meng met een mixer de koekjes en de suiker tot een poeder. Voeg vervolgens de fromage frais toe en meng met een lepel. Verdeel het koekjesmengsel over de brownie en zet apart.
Stap 6 /9
Om de karamel te maken: Doe de gecondenseerde melk, boter, suiker en honing in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en roer voortdurend tot het mengsel dikker wordt en een gouden kleur krijgt, ongeveer 10 minuten. Neem van het vuur en giet de karamel direct op de biscuitlaag, dek volledig af.
Stap 7 /9
Zet de vorm 25 minuten in de koelkast om de karamel volledig te laten afkoelen.
Stap 8 /9
Om de chocoladetopping te maken: Doe de boter en stukjes chocolade in de vorm met antiaanbaklaag en smelt gedurende 6 minuten op het P5 programma. Meng tot een gladde massa en giet deze over de karamel, zodat het hele oppervlak bedekt is. Zet de taart minstens 30 minuten in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
Stap 9 /9
Haal uit de vorm en snijd in stukken.