Sinaasappelcakejes met stukjes chocolade
- Totale tijd 1u 6min
- 20min
Bereiding - 31min
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
150 g Boter
90 g Honing
90 g Suiker
3 Eieren
3 Eierdooiers
24 cl Vers sinaasappelsap
540 g Bloem
3 Bakpoeder (15 g)
1 Sinaasappel
210 g Stukjes chocolade
3 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de boter in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 2 /4
Vul ondertussen een kom met de honing, de suiker, de eieren, de eierdooiers en drie snufjes zout en klop stevig door. Klop de gesmolten boter en het sinaasappelsap door het beslag. Voeg de bloem, het bakpoeder en de geraspte sinaasappelschil toe. Roer goed en klop op het laatst luchtig door. Schep de stukjes chocolade door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
*Laisser tiédir et démouler pour les savourer encore un peu chaud.