Sint-jakobsschelpen met gegrilde venkel en bietjessalade
- Totale tijd 42min
- 15min
Bereiding - 27min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
1 Grote sinaasappel
1 Grote citroen
2 el Honing
3 el Olijfolie
Zout, peper
16 noten Sint-jakobsschelpen (ongeveer 350 g zonder schelp)
350 g Venkel (ongeveer 1)
450 g Gepelde en gekookte bietjes (ongeveer 2 grote)
10 cl Water
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Rasp de schil van de sinaasappel en citroen en pers ze uit. Doe de sap en geraspte schil in een grote kom. Voeg de honing, olijfolie, zout en de peper toe en meng goed.
Stap 2 /6
Doe de sint-jakobsschelpen in een kleine schaal, voeg 4 eetlepels citrusvinaigrette toe en laat in de koelkast marineren terwijl je de rest bereidt.
Stap 3 /6
Was de venkel en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm die. Snijd de bietjes in plakken van 0,5 cm dik en leg ze in de oven met 6 eetlepels citrusvinaigrette en het water.
Stap 4 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de Optigrill is voorverwarmd, leg de plakken venkel op de grilplaat (doe dit in twee delen) en gril 5 minuten per kant. Draai de plakken biet een keer om tijdens het koken.
Stap 5 /6
Leg de gegrilde venkelplakken in een schaal en leg de sint-jakobsschelpen op de grilplaat en gril 7 minuten. Draai ze halverwege de bereidingstijd om. Voeg wat water toe aan de bietjes als het te veel gaat karameliseren.
Stap 6 /6
Doe de plakjes biet en de sint-jakobsschelpen in de schaal met de venkel en schenk er de resterende citrusvinaigrette over. Serveer warm.