- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Smaakvolle bœuf bourguignon
Smaakvolle bœuf bourguignon
- Totale tijd 3u 15min
- 15min
Bereiding - 3u
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g Rundvlees (schouderstuk)
400 g Rundvlees (dij)
4 Wortels
2 Uien
200 g Spek
17 Champignons
1 el Zonnebloemolie
40 g Boter
1 teentje Knoflook
75 cl Bourgogne wijn
8 Baby-uitjes
Peterselie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd het vlees in grote blokjes van 4-5 cm. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes, hak de uien fijn. Snijd het spek in grote blokjes. Snijd de champignons doormidden.
Stap 2 /9
Verhit de olie in de stoofpot, voeg de helft van de boter toe en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
Stap 3 /9
Haal uit de pan.
Stap 4 /9
Bak in dezelfde stoofpot de fijngehakte uien en wortels in een kwart van de boter.
Stap 5 /9
Doe het vlees er weer bij, voeg de knoflook (ongepeld) toe en giet de wijn erbij. Breng aan de kook, daarna zet het vuur laag om afgedekt 2,5 uur op laag vuur te sudderen.
Stap 6 /9
Aan het einde van de kooktijd, verwijder het vlees en meng de saus.
Stap 7 /9
Bak het spek, de kleine uien en de champignons in de overgebleven boter. Zet opzij.
Stap 8 /9
Doe de saus in de stoofpot en laat 10 minuten op een matig vuur inkoken.
Stap 9 /9
Voeg het vlees toe, vervolgens de garnituur, verwarm nog 5 minuten en dien de bourguignon op bestrooid met gehakte peterselie en vergezeld van een puree.