Express Margherita pizza
- Totale tijd 1u 2min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus
80 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
Zout
1 Scheutje extra vierge olijfolie
Enkele verse basilicumblaadjes
Bereiding
Stap 1 /9
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /9
Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.
Stap 3 /9
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 6 /9
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 80 g per pizza). Verdeel de saus over de hele pizza.
Stap 7 /9
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in staafjes. Verdeel ze over de pizza. Breng op smaak met zout. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met olijfolie.
Stap 8 /9
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 9 /9
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Garneer met de verse basilicum. Snijd in stukjes, serveer en geniet!