Souvlaki
- Totale tijd 2u 32min
- 20min
Bereiding - 12min
Koken - 2u
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 el olijfolie
1 citroen
2 teentje Knoflook
1 el Oregano
800 g Kip
4 Pita's
120 g Tzatzíki
2 Tomaten
1 Rode ui
100 g Gekookte friet
Zout
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een grote kom 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, de geplette knoflook en oregano. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de blokjes vlees toe aan de marinade en schep goed om. Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast, het liefst de hele nacht.
Stap 2 /6
Plaats de 2 grillplaten in jouw OptiGrill en open het apparaat op 180°. Zet de zijthermostaat op stand 4.
Stap 3 /6
Terwijl de grill opwarmt, rijg je de gemarineerde stukken vlees aan de houten spiesen, die vooraf geweekt zijn.
Stap 4 /6
Zodra de OptiGrill klaar is, plaat je de spiesen op het rooster/grill. Bak ongeveer 4 tot 6 minuten aan elke kant, of tot het vlees gaar en goudbruin is aan de buitenkant. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van het vlees en je smaak.
Stap 5 /6
Verwarm ondertussen de pitabroodjes aan de andere kant van de grill met 2 el olijfolie.
Stap 6 /6
Haal de souvlaki's van de grill en laat een paar minuten rusten voor je ze serveert. Serveer de souvlaki in warme pitabroodjes met een garnituur van tzatzíki, tomaten en rode ui. Leg wat frietjes op het brood. Je kunt ze ook serveren met een Griekse salade, tzatzíki en frietjes voor een nog completere maaltijd.