Spanakopita (spinazierolletjes)
- Totale tijd 54min
- 15min
Bereiding - 24min
Koken - 15min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
3 el olijfolie
150 g fijngehakte uien
500 g Verse spinazie
200 g Feta kaas
5 el Gehakte dille
5 el Gehakte peterselie
1 Ei
8 bladje Filodeeg
30 g Gesmolten boter
2 el Sesamzaad
zout en peper
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /6
Sorteer de spinazie en verwijder beschadigde stengels en bladeren. Was meerdere keren grondig in water met azijn en centrifugeer droog.
Stap 2 /6
Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten tot hij doorschijnend is, zonder hem te laten kleuren. Voeg de spinazie toe en bak op laag vuur tot de spinazie slinkt en het vocht vrijkomt. Giet de spinazie af om overtollig vocht te verwijderen en laat afkoelen
Stap 3 /6
Verkruimel de feta in een kom en voeg dan de spinazie en gehakte kruiden toe. Meng goed en voeg dan het ei en zout en peper naar smaak toe. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties.
Stap 4 /6
Rol op een schoon werkvlak een vel filodeeg uit en bestrijk het helemaal met gesmolten boter. Leg er een tweede vel filodeeg op en herhaal het inkwasten. Leg een deel van de vulling in het midden van het vel, aan de kant die het dichtst bij je is. Vouw de twee hoeken aan jouw kant naar het midden, over de vulling, en rol het geheel dan voorzichtig op tot een cilinder. Bestrijk de rol met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad. Volg dezelfde procedure om de andere 3 rollen te maken.
Stap 5 /6
Plaats het ovenaccessoire in jouw OptiGrill voordat je hem inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het Handmatig programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de Oranje kleurinstelling met toets M en druk op OK. Zodra het voorverwarmen is voltooid, laat je ze 20 minuten bakken.
Stap 6 /6
Leg de rolletjes meteen na het bakken op een serveerschaal en geniet ervan terwijl ze nog lekker warm zijn.