- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Tarte soleil met spinazie en ricotta
Tarte soleil met spinazie en ricotta
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Bereiding - 45min
Koken - 2u
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
1 ovenlading
32 cl Lauwe melk
470 g Bloem
10 g Gedroogde bakkersgist (2,5 kl)
12 g bloemsuiker
20 g Olijfolie
1 tl Zout
2 Zilveruitjes
2 el Olijfolie
300 Verse spinazie
150 g Ricotta
30 g Parmezaanse kaas
1 el Oregano
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 Ei
2 el Maanzaad
1 el Geroosterde pijnboompitten
Toebehoren
Spiraalvormige taartvorm 27 cm
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gist in een kom samen met de lauwe melk (38 tot 40 °C) en de suiker om te rehydrateren. De melk mag niet te heet zijn, anders wordt de gist gedeactiveerd. Gebruik indien nodig een garde om te mengen en laat 5 minuten staan.
Stap 2 /8
Doe de bloem in een kom als je met de hand kneedt, of in de kom van je keukenmachine als je de deeghaak gebruikt. Voeg het zout toe, dan het vorige mengsel en de olijfolie. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed 2 minuten tot je een zacht deeg krijgt dat loskomt van de kom. Dek af met een schone handdoek en laat minstens 1 uur 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Stap 3 /8
Pel en snipper de ui en fruit deze 5 minuten in een pan met een beetje olijfolie en wat zout. Was de spinazie, ontdoe hem van de steeltjes en hak fijn. Voeg de spinazie toe wanneer de uien goudbruin beginnen te worden. Kook ongeveer tien minuten tot de spinazie zacht is en het water is verdampt. Laat afkoelen.
Stap 4 /8
Doe in een grote kom, voeg de ricotta en de Parmezaanse kaas toe en meng. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Stap 5 /8
Verdeel het deeg in tweeën en rol er met een deegroller 2 schijven van ongeveer 27 cm uit. Leg een van de deegschijven in de spiraalvormige taartvorm. Verdeel de vulling over het deeg en begin in het midden met een cirkel met een diameter van 6 cm, gevolgd door een ruimte van ongeveer 3 cm zonder vulling en tot slot een ring met vulling, die 1 cm van de rand van het deeg stopt. Bestrijk de delen van het deeg zonder vulling met water om de twee deegschijven aan elkaar te kunnen plakken. Leg de tweede deegschijf er voorzichtig op. Druk de delen zonder vulling goed aan om de taart dicht te maken. Zet ze 30 minuten in de vriezer.
Stap 6 /8
Snijd 3 tot 4 cm brede ‘zonnestralen’ langs de hele omtrek van de taart en zorg ervoor dat je het midden intact laat. Draai elke zonnestraal een kwartslag, steeds naar dezelfde kant. Klop het ei los en bestrijk de taart met een kwastje. Bestrooi de cirkel in het midden met maanzaad.
Stap 7 /8
Plaats de houder in de Cake Factory Infinity. Plaats de spiraalvormige taartvorm erop en zet het programma voor de aangegeven tijd aan.
Stap 8 /8
Laat 10 minuten rusten voordat je de taart op een bord legt. Serveer lauwwarm. Garneer met geroosterde pijnboompitten en, als je dat lekker vindt, een paar blaadjes babyspinazie.