Tiramisu voor het gezin
- Totale tijd 4u 50min
- 30min
Bereiding - 20min
Koken - 4u
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
6 Eieren
90 g Suiker
90 g Bloem
70 g Poedersuiker
40 g Poedersuiker
30 cl Sterke koffie
1 Zout
500 g Mascarpone
6 Eieren
50 g Suiker
50 g Suiker
1 Zout
Cacaopoeder
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Bewaar de eierdooiers in een kom voor de crème. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop lang met een mixer. Voeg de gezeefde bloem toe en roer door elkaar.
Stap 2 /9
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut.
Stap 3 /9
Voeg beide mengsel bij elkaar en giet het geheel in een ingevette en met bloem bestoven vorm. Bestrooi de vorm met wat poedersuiker en zet in de Cake Factory.
Stap 4 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /9
Meng ondertussen de koffie met de poedersuiker.
Stap 6 /9
Haal de koek uit de Cake Factory, maar laat in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Giet de koffiestroop eroverheen en zet weg.
Stap 7 /9
(CRÈME) Bereid de crème: scheid de eierdooiers en de eiwitten en doe de helft van de suiker bij de eierdooiers. Klop totdat het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg de mascarpone toe en klop door elkaar. Het deeg moet goed egaal zijn.
Stap 8 /9
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg de resterende suiker toe en klop nog 30 seconden. Voeg dit in 3 delen bij de crème. Giet deze crème op de koffiekoek. Spreid de crème goed uit en zet minstens 4 uur koud weg.
Stap 9 /9
Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.