Truffle and burrata pizza
- Totale tijd 48u 27min
- 25min
Bereiding - 2min
Koken - 48u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Pizzadeeg (48 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
70 g Truffelcrème
250 g Burrata (1 stuk)
20 g Rucola
10 g Verse truffel
1 Scheutje extra vierge olijfolie
Gemalen peper
Bereiding
Stap 1 /7
Volg de instructies van het recept voor pizzadeeg met een rijstijd van 48 uur.
Stap 2 /7
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /7
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 4 /7
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 5 /7
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de truffelcrème in het midden van de pizza (ongeveer 70 g per pizza). Verdeel over de hele pizza.
Stap 6 /7
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 7 /7
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Leg de hele burrata in het midden van de pizza. Voeg de rucola en een paar plakjes truffel toe. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en werk af met twee draaien van de pepermolen. Snijd in stukjes, serveer en geniet!