Valentine’s Day hazelnut spread dessert pizza
- Totale tijd 48u 37min
- 35min
Bereiding - 2min
Koken - 48u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Pizzadeeg (48 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
50 g Aardbeien
70 g Banaan (1 stuk)
50 g Blauwe bessen
1 Scheutje olijfolie
100 g Hazelnootpasta
Bereiding
Stap 1 /9
Volg de instructies van het recept voor pizzadeeg met een rijstijd van 48 uur.
Stap 2 /9
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /9
Bereid ondertussen het fruit voor. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Pel de banaan. Snijd de banaan en de aardbeien in plakjes. Was de bosbessen. Dep ze droog met keukenpapier.
Stap 4 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /9
Gebruik een pizzawiel (of een klein mes) om het pizzadeeg in een hartjesvorm te snijden. Vouw de randen iets naar binnen om een korst te creëren. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met olie.
Stap 6 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /9
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 8 /9
Haal het gebakken deeg met de ovenschep uit de oven en schuif het op een rooster zodat het knapperig blijft. Laat afkoelen en leg op een serveerbord.
Stap 9 /9
Schep de hazelnootpasta in het midden van de pizza (ongeveer 100 g per pizza). Als je de pasta maar moeilijk kan uitsmeren op de pizza, dan kan je deze vloeibaarder maken door hem even au bain-marie of in de microgolfoven op te warmen. Bestrijk de hele pizza met de hazelnootpasta. Werk netjes af met het fruit. Snijd in stukjes, serveer en geniet!