Varkenskoteletjes met knoflookboter en avocado falafel
- Totale tijd 1u 5min
- 20min
Bereiding - 15min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Avocado
3 el Citroensap
2 el Tahin
9 cl Water
Zout
1 Avocado
265 g Kikkererwten in blik, gespoeld en uitgelekt
4 steel Munt
10 steel Koriander
2 teentje Knoflook
2 tl Citroensap
1 tl Zout
50 g Kikkererwtenbloem
1 el Neutrale olie
4 Varkenskoteletjes met bot (ongeveer 800 g)
1 tl Paprikapoeder
1 tl Komijn
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Provençaalse kruiden
Zout
2 teentje Knoflook
30 g Zachte boter
2 el Fijngesneden peterselie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de falafels: mix de avocado met de kikkererwten, munt- en korianderblaadjes, gepelde knoflooktenen, citroensap, zout en tweederde van de kikkererwtenbloem. Strooi de resterende bloem uit over een schaal en rol het mengsel in 12 platgeslagen ballen. Zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 2 /5
Bestrijk de koteletjes aan beide kanten met olie. Meng het paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, Provençaalse kruiden en zout door elkaar ben bestrooi de varkenskoteletjes met het mengsel. Masseer goed in zodat de koteletjes helemaal bedekt zijn. Pel en snijd de teentjes knoflook en meng met de zachte boter, fijngesneden peterselie en zout. Zet aan de kant.
Stap 3 /5
Bereid de saus: meng het avocadovlees met de citroensap, tahin, water en zout.
Stap 4 /5
Leg de falafels in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de varkenskoteletjes met de falafels op de grilplaat (doe dit in twee delen) en bak 5 minuten. Draai de varkenskoteletjes en de falafels om en bak nog eens 5 minuten. Draai de varkenskoteletjes nog eens om, leg op elke kotelet 1 eetlepel knoflook-peterselieboter en bak nog eens 5 minuten.
Stap 5 /5
Serveer de varkenskoteletjes met de falafel en avocadosaus.