- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Vegan black velvet cake
Vegan black velvet cake
- Totale tijd 1u 44min
- 25min
Bereiding - 44min
Koken - 35min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
1 ovenlading
22 cl Soja
2 cl Citroensap
250 g Bloem
2 Actieve kool
1 tl Bakpoeder
150 g Suiker
8 cl Olie
200 g Witte chocolade
20 g Honing
2 cl Olie
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
(GEBAK) Vul een maatbeker met de benodigde hoeveelheid sojamelk. Voeg het citroensap toe. Laat enkele minuten rusten totdat de sojamelk schift.
Stap 2 /6
Bedek een grote taartvorm met bakpapier.
Stap 3 /6
Meng in een kom met de garde de suiker en de olie. Voeg de sojamelk toe en vervolgens de gezeefde droge ingrediënten (bloem, gist, actieve kool). Meng door elkaar.
Stap 4 /6
Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
Stap 5 /6
(TOPPING) Smelt de witte chocolade, de honing en de olie met het programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 6 /6
Roer voorzichtig door met de garde en giet over de cake.